Midden in het leven

'Ik fiets er iedere dag langs maar heb nooit geweten dat het zo mooi is.' Het best bewaarde geheim van Oosterbeek, zo noemde een bezoeker onlangs ons woonzorgcentrum. Centraal tussen Arnhem en Oosterbeek vormen vier villa's het hart van Verburgt-Molhuysen Staete; 26 stijlvolle appartementen van verschillende afmetingen en verschillende prijsklassen in een parkachtige tuin aan de Utrechtseweg.

Levendig en centraal voor wie midden in het leven staat.Veilig en besloten voor wie daar behoefte aan heeft. Bewoners kunnen 24 uur per dag een beroep doen op professionele en betrokken zorg. In de markante villa Doarps-Eijn is bovendien een speciale sociëteit voor mensen met (beginnende) dementie. Gasten in de sociëteit komen vooral uit Oosterbeek, maar ook elders uit de gemeente Renkum. Verburgt-Molhuysen is steeds vaker een spin in het web voor zorg in de buurt. Wij bieden altijd maatwerk, afgestemd op persoonlijke wensen en individuele situaties. Kwaliteit en service staan bij ons centraal.

Vrijwilligers gezocht voor diverse werkzaamheden

Verburgt-Molhuysen Staete zoekt vrijwilligers voor diverse werkzaamheden. Van samen wandelen, het geven van korte lezingen en van het helpen met maaltijden tot het samen onderhouden van de tuin in Doarps-Eijn, spelletjes doen of samen musiceren. Voor meer informatie zijn we dagelijks bereikbaar van 09.00 tot 13.30 uur op telefoonnummer (026) 3397220 of via de email info@vmstaete.nl.

 

Sociëteit Doarps-Eijn extra dag per week open

Wegens grote belangstelling gaat villa Doarps-Eijn een extra dag per week open. Vanaf  2 juni is er daarom ook op maandag aan de Utrechtseweg 31 in Oosterbeek een speciale sociëteit voor mensen met geheugenproblemen zoals dementie. Gasten kunnen overdag ontspannen in een veilige omgeving. In de sociëteit ligt de nadruk op ontmoeten, gezelligheid en veiligheid. Niets moet. In overleg met de deskundige begeleiding is het mogelijk te kiezen voor een invulling die het beste aansluit bij de individuele interesses en mogelijkheden.

Muziek luisteren, een interessante documentaire kijken, (samen) lezen, wandelen of ontspannen in de parktuin van Verburgt-Molhuysen Staete behoren bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. Tussen de middag is er een gezamenlijke warme maaltijd. Het programma is tussen 10.00 tot 17.00 uur. Gasten nemen deel op basis van een persoonsgebonden budget, een eigen bijdrage of zorg in natura. Meer informatie over de mogelijkheden of het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek bij Silvia Hogeweij telefoon 026 3397220 (werkdagen tussen 9.00 – 13.30 uur).

Ook voor anderen

Op de andere dagen in de week is het voor inwoners van Oosterbeek, maatschappelijke (zorg)organisaties en andere belangstellenden uit Oosterbeek mogelijk gebruik te maken van deze sfeervolle villa. Doarps-Eijn kan een plek worden waar mensen  elkaar ontmoeten en inspireren. Wij nodigen mensen met goede ideëen uit om contact met ons op te nemen om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Voor de realisatie van Doarps-Eijn kregen we steun van onder meer het VSBfonds, Fonds Sluyterman van Loo, de Stichting A.C. van Deventer en de Gerben Seinen Stichting.

Zonnige fietsroute door Oosterbeek opgenomen

Vanaf Utrechtseweg 33 met een omweg naar kasteel Doorwerth: onlangs werd een speciale fietsroute door Oosterbeek gefilmd. Met een op een scootmobiel lijkende camerawagen werden mooie plekken van het dorp vastgelegd ten behoeve van een bijzonder bewegingsprogramma op een hometrainer, de Therabike. Verburgt-Molhuysen Staete heeft sinds kort deze interactieve trainer, waarmee bewoners en gasten kunnen fietsen alsof ze in bijvoorbeeld Den Haag, Scheveningen of in Kinderdijk op pad zijn. En nu dus: langs alle bekende plekken in Oosterbeek. Het fietsprogramma is speciaal ontwikkeld voor ouderen, mindervaliden en mensen die aan het revalideren zijn. Op een veilige manier, zonder snel te hoeven anticiperen op het verkeer, kunnen zij door de mooiste steden en landschappen van Nederland fietsen. De fietstrainer heeft een groot beeldscherm en al fietsend heb je het gevoel dat je echt ergens naartoe gaat. Je kunt genieten van de natuur of van bekende plekken die je kent van vroeger. De aanschaf van de fietstrainer werd mogelijk gemaakt door onder meer het VSBfonds en de Stichting A.C. van Deventer.