Midden in het leven

'Ik fiets er iedere dag langs maar heb nooit geweten dat het zo mooi is.' Het best bewaarde geheim van Oosterbeek, zo noemde een bezoeker onlangs ons woonzorgcentrum. Centraal tussen Arnhem en Oosterbeek vormen vier villa's het hart van Verburgt-Molhuysen Staete; 26 stijlvolle appartementen van verschillende afmetingen en verschillende prijsklassen in een parkachtige tuin aan de Utrechtseweg.

Levendig en centraal voor wie midden in het leven staat.Veilig en besloten voor wie daar behoefte aan heeft. Bewoners kunnen 24 uur per dag een beroep doen op professionele en betrokken zorg. In de markante villa Doarps-Eijn is bovendien een speciale sociëteit voor mensen met (beginnende) dementie. Gasten in de sociëteit komen vooral uit Oosterbeek, maar ook elders uit de gemeente Renkum. Verburgt-Molhuysen is steeds vaker een spin in het web voor zorg in de buurt. Wij bieden altijd maatwerk, afgestemd op persoonlijke wensen en individuele situaties. Kwaliteit en service staan bij ons centraal.

Kleinschalig en beschermd wonen voor mensen met dementie

Villa Molhuysen is een kleinschalige, beschermde woonvorm voor mensen die veel zorg nodig hebben. Twaalf bewoners hebben hun eigen appartement maar delen daarnaast samen twee huiskamers en een besloten tuin. Er is een professioneel team verzorgenden dat 24 uur per dag aanwezig is. Bewoners van Molhuysen kunnen daarnaast gebruik maken van alle faciliteiten van Verburgt-Molhuysen, inclusief dagbesteding in Doarps-Eijn. Voor meer informatie zijn we dagelijks bereikbaar van 09.00 tot 13.30 uur op telefoonnummer (026) 3397220 of via de email info@vmstaete.nl.

 

Vrijwilliger gezocht voor het begeleiden van een wandelgroep en conversatie Frans

Verburgt-Molhuysen Staete zoekt een vrijwilliger die op speelse wijze een groep ouderen met (beginnende) dementie kan begeleiden bij conversatie in het Frans. Daarnaast zoeken we diverse vrijwilligers die op vaste tijden willen wandelen met gasten in sociëteit Doarps-Eijn. Ook mensen die een korte lezingen willen geven, kunnen helpen met maaltijden tot het samen onderhouden van de tuin in Doarps-Eijn, spelletjes doen of samen kunnen musiceren nodigen wij uit contact op te nemen. Voor meer informatie zijn we dagelijks bereikbaar van 09.00 tot 13.30 uur op telefoonnummer (026) 3397220 of via de email info@vmstaete.nl.

 

Sociëteit Doarps-Eijn vanaf 1 oktober ook op dinsdag open

Sociëteit Doarps-Eijn is vanaf 1 oktober 2014 ook op dinsdag open. Gasten met geheugenproblemen kunnen overdag ontspannen in een veilige omgeving. In de sociëteit ligt de nadruk op ontmoeten, gezelligheid en veiligheid. Niets moet. In overleg met de deskundige begeleiding is het mogelijk te kiezen voor een invulling die het beste aansluit bij de individuele interesses en mogelijkheden.

Meer informatie over de mogelijkheden of het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek bij Silvia Hogeweij telefoon 026 3397220 (werkdagen tussen 9.00 – 13.30 uur).

Voor de realisatie van Doarps-Eijn kregen we steun van onder meer het VSBfonds, Fonds Sluyterman van Loo, de Stichting A.C. van Deventer en de Gerben Seinen Stichting.

Burgemeester Gebben op bezoek

We kijken tevreden terug op de eerste zes maanden in Zorgsociëteit Doarps-Eijn. Gemiddeld komen er tien gasten per dag. Steeds vaker zijn er lezingen en ontvangen we gasten die vertellen over hun leven. Onlangs kregen we bezoek van burgmeester Jean Paul Gebben.