Midden in het leven

Centraal tussen Arnhem en Oosterbeek vormen vier villa's het hart van een kleinschalig woonzorgcentrum met ruime, stijlvolle appartementen. Verburgt-Molhuysen Staete ligt in een parkachtige tuin aan de Utrechtseweg. Levendig en centraal voor wie midden in het leven staat.Veilig en besloten voor wie daar behoefte aan heeft. Bewoners kunnen 24 uur per dag een beroep doen op professionele en betrokken zorg. Ook inwoners van Oosterbeek in de buurten rondom kunnen gebruikmaken van ons team verzorgenden en verpleegkundigen voor thuiszorg in de buurt. In Villa Doarps-Eijn is het bovendien mogelijk deel te nemen aan een Sociëteit voor mensen met geheugenproblemen, zoals dementie. Wij bieden altijd maatwerk, afgestemd op persoonlijke wensen en individuele situaties. Kwaliteit en service staan bij ons centraal.

Vrijwilligers gezocht voor diverse werkzaamheden

Verburgt-Molhuysen Staete zoekt vrijwilligers voor diverse werkzaamheden in ons woonzorgcentrum én in Sociëteit Doarps-Eijn. Van samen wandelen tot het geven van korte lezingen en van het helpen met maaltijden tot het koken tijdens Sociëteitsdagen in Doarps-Eijn. Voor meer informatie zijn we dagelijks bereikbaar van 09.00 tot 13.30 uur op telefoonnummer (026) 3397220 of via de email info@vmstaete.nl.

 

Sociëteit Doarps-Eijn officieel van start

In villa Doarps-Eijn aan de Utrechtseweg 31 in Oosterbeek is op woensdag, donderdag en vrijdag een speciale sociëteit voor mensen met geheugenproblemen zoals dementie. In dit rustige ,sfeervolle huis kunnen gasten overdag ontspannen in een veilige omgeving. In de sociëteit ligt de nadruk op ontmoeten, gezelligheid en veiligheid. Niets moet. In overleg met de deskundige begeleiding is het mogelijk te kiezen voor een invulling die het beste aansluit bij de individuele interesses en mogelijkheden. Muziek luisteren, een interessante documentaire kijken, (samen) lezen, wandelen of ontspannen in de parktuin van Verburgt-Molhuysen Staete behoren bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. Tussen de middag is er een gezamenlijke warme maaltijd. De sociëteit gaat woensdag, donderdag en vrijdag open en het programma is tussen 10.00 tot 17.00 uur. Gasten nemen deel op basis van een persoonsgebonden budget, een eigen bijdrage of zorg in natura. Meer informatie over de mogelijkheden of het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek bij Silvia Hogeweij telefoon 026 3397220 (werkdagen tussen 9.00 – 13.30 uur).

Ook voor anderen

Op de andere dagen in de week is het voor inwoners van Oosterbeek, maatschappelijke (zorg)organisaties en andere belangstellenden uit Oosterbeek mogelijk gebruik te maken van deze sfeervolle villa. Doarps-Eijn kan een plek worden waar mensen  elkaar ontmoeten en inspireren. Wij nodigen mensen met goede ideëen uit om contact met ons op te nemen om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

  

Oosterbeeks duo ontwerpt interieur villa's Molhuysen en Doarps-Eijn

 

Ontwerper Ruud-Jan Kokke en kunstenares Petra Hartman maken het interieur voor de Villa Molhuysen. Afgelopen winter is deze verbouwd om een kleinschalige woonomgeving te bieden aan bewoners die veel zorg nodig hebben. Met de nieuwe aankleding worden de puntjes op de i gezet. Doel van de samenwerking met dit Oosterbeekse duo is het wonen en werken in Molhuysen zo aangenaam en inspirerend mogelijk te maken.